DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Afrika ülkesi Nijer’e kuruluyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Afrika ülkesi Nijer’e kuruluyor.
REKLAM ALANI
12.08.2023
23
A+
A-

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Afrika ülkesi Nijer’e kuruluyor.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri sınırları aşıyor. 81 ilde 100 atölyede yaklaşık 3 bin eğitmen ile 15 bin 383 öğrenciye uygulanan Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Afrika ülkesi Nijer’e kuruluyor.
 
 
 
EN İYİ PROJE
 
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun alt kuruluşu olan BM Teknoloji Bankası, Türkiye Cumhuriyeti tarafından ev sahipliği yapılan tek BM kuruluşu olma statüsünü taşıyor. BM Teknoloji Bankası, Deneyap Teknoloji Atölyelerini en iyi örnek kabul ederek Technology Makers Lab projesini başlattı.
 
 
 
İLK UYGULAMA NİJER’DE
 
Technology Makers Lab projesinin ilk uygulaması ülkesi olarak Nijer seçildi. Projenin ana paydaşı da Nijer Cumhurbaşkanlığı oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, TİKA, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) iş birliğinde BM Teknoloji Bankası, Nijer’de Deneyap Teknoloji Atölyeleri kuruluyor.
 
 
 
KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ
 
TİKA tarafından atölyeler donatıldı, TÜBİTAK eğitim müfredatları ve eğitimlerde kullanılacak ekipmanları sağladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da projenin en önemli yapı taşlarından olan eğitmenlerin lojistik, konaklama ve eğitmen eğitimleri gibi ihtiyaçlarını karşıladı.
 
 
 
EĞİTİMCİLERİN EĞİTİMİ
 
Nijer Hükümeti tarafından seçilen eğitmenlere, “DeneyapTeknoloji Atölyesi Oryantasyon Programı” uygulandı. Eğitmenlere; Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Malzeme Bilimi ve Nanateknoloji, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Yazılım Teknolojileri, İleri Robotik, Siber Güvenlik eğitimleri verildi.
 
 
 
9 ÜLKEYE YAYILACAK
 
Proje, eğitimlerin tamamlanmasının ardından Nijer’de başlayacak. Projenin Nijer’in ardından gelişmekte olan 9 ülkeye daha uygulamaya alınması planlanıyor. Türkiye, proje ile en az gelişmiş ülkelerin insani kalkınmasını ve teknoloji eko sistemlerinin geliştirmesini hedefliyor. (Birlik Haber Ajansı-BHA)

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.